Erkek Yüzükte En Son Moda..

4 Temmuz 2015 Cumartesi

YÜZÜK NEDİR, NEREDEN GELMİŞTİR?

Yüzükler hayatımıza çok eski dönemlerde girmiş günümüze kadar ulaşmıştır. Eski dönemlerde evlilik, nişan dışında mühür olarak da kullanılmaktaydı. Bazı kültürlerde özgürlüğün bazılarında ise gücün bir göstergesi olarak kullanılıyordu. Üzerine değerli taşlar ve çeşitli motiflerle işlenerek görselliği daha da arttırıldı. Cam, demir, altın, gümüş yüzükler vb. yapılmaya başlandı.

Yüzükler bir dönem her parmağa takılırken bir dönem sadece yüzük parmağı olarak adlandırılan elimizin 4. Parmağına takılmaya başlandı. Fakat günümüzde yine her parmakta yüzükler görülebilmekte hatta eklemlerde bile yüzük görmek mümkündür.

Alyansların sol ele ya da sağ ele takılması konusunda pek çok düşünce vardır. Gümüş alyanslar çiftler arasındaki bağın göstergesidir. Ancak bu konu kültürden kültüre değişebileceği gibi artık kişiden kişiye bile değişebilmektedir. Sağ ele ya da sol ele takılması konusunda fikir ayrılıkları olsa bile elimizin 4. Parmağına takılması konusunda herkes hem fikirdir.

Alyansların neden diğer parmaklar değil de 4. Parmağa takıldığı konusunda da pek çok düşünce vardır. Eski dönemlerde Mısırlılardan günümüze taşınan bir inanış ve gelenektir. Mısırlılar sol elin 4. Parmağı olan yüzük parmağı olarak adlandırılan parmağımızdan kalbimize kesilmeden ilerleyen tek damar bulunduğuna inanmış ve bunu evliliklerin sembolü olan yüzükle birleştirmişlerdir. Sol elin 4. Parmağında bulunan bu damarın diğer parmaklarda olmadığına inanılmış ve aşkın, mutluluğun kalbe giden damarla birleşmesi istenmiştir. Bu inanış yüzyıllar boyu sürmüş ve günümüze kadarda gelmeyi başarmıştır. Bu konuda başka pek çok inanış, düşünce olsa da bu inanış daha çok bilinmekte ve benimsenmektedir.

Yüzükler evliliklerde, nişanlarda, sözlerde parmakları süsleyen bir sembol halini almıştır. Özelliklede pırlantalar evlenme teklifleri ile beraber gelen değerli bir hediyedir. Sadece evliliklerde değil aynı zamanda tüm özel günlerde hediyelik eşya olarak da tercih edilmektedir.


Evliliklerde, nişanlarda kullanılan bu çok değerli yüzüklerin yuvarlak olmasının da bir nedeninin olduğu konusunda da düşünceler vardır. Kare, üçgen, beşgen yerine halka şeklinde kullanılmayı tercih edilen yüzükler sonsuzluğun bir simgesi olarak düşünülmüştür. Erkek yüzük çeşitleri köşeli, yuvarlak, kaba ve kibar olarak çeşitlenmektedir. Yani köşeli bir şekil değil de halka şekli tercih edilerek bir sonsuzluk, süreklilik anlamını ifade etmesi istenmiştir. Evliliklerin, aşkların sonsuzluğunu sürekli olarak devam etmesini sağlayacak olan bir simgedir. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Çelik Alyans Çelik Alyans Modelleri Lovering Çelik Alyans Çelik Alyans Yüzük Alyans Çelik Çelik Alyans Fiyatları Çelik Alyans Markaları Çelik Alyans Modelleri Çelik Alyans Modelleri 2013 Çelik Alyans Modelleri ve Fiyatları Çelik Alyans Yüzük Modelleri Lovering Alyans Yüzük Alyans Çelik Yüzük Çelik Yüzük Modelleri Çelik Yüzük Modelleri ve Fiyatları Çelik Yüzük Fiyat Çelik Alyans Yüzük Alyans Uygun Alyans Modelleri 2013 Çelik Alyans Yüzükleri